Tineke Veenhof

MEER OVER MIJ


Vanuit een nieuwsgierigheid naar wat ons beweegt ben ik gaan dansen. Dansen om mijn lichaam te voelen, dansen om het leven te vieren,  maar ook dansen als expressievorm en  uitlaatklep om te communiceren met anderen over wat zich binnenin mij afspeelt.

Vanuit deze innerlijke impuls om te dansen ben ik in 1998 terecht gekomen op Fontys dansacademie in Tilburg en studeerde ik in 2002 af als docent dans. Vanaf die dag ben ik  niet meer gestopt met lesgeven aan diverse doelgroepen en verschillende leeftijden in moderne dans, werelddans en dansexpressie. Tegelijkertijd ontwikkelde ik me als performer en choreograaf waar ik me tot op de dag van vandaag mee bezighoudt.

Dansen is een hele natuurlijke beweging voor mij...het zet mijn lichaam en geest aan, het houdt me helder en gezond...En deze deugden deel ik graag met iedereen om me heen!


In 2009 ben ik moeder geworden. Door deze grote gebeurtenis in mijn bestaan zijn alle zeilen gaan wapperen en alle ambities verschoven. Mijn eigen dans kreeg een nog diepere  betekenis voor mij. Als het eerst ging om alle roerselen van het leven een plek te geven, zo gaat dansen  nu over het  bewust meemaken van wat er gebeurt zonder er iets mee te hoeven, me te verbinden met de mensen om me heen en het maken van waardevolle (dans)momenten.

Deze benadering van dans neem ik ook mee in mijn werkzaamheden als docent, choreograaf en performer....iedere betrokkene op dat moment krijgt de ruimte om de dans op haar/ zijn  eigen wijze  te beleven, te creĆ«ren en om mee te communiceren.